Уряд Литви проведе інформкампанію про референдум щодо громадянства

Вівторок, 19 лютого 2019, 13:20

Представники міністерств Литви у вівторок обговорять в уряді плани інформаційної кампанії щодо референдуму про подвійне громадянство.

Про це пише 15min.lt.

Заступник канцлера уряду Дейвідас Матульоніс каже, що на нараді урядова канцелярія має намір закликати міністерства підготувати можливі відповіді на питання, що виникають в суспільстві.

"Ми вже оголосили конкурси на інформування. До міністерств буде прохання, щоб в рамках своєї компетенції вони надали конкретні відповіді на питання про збереження громадянства, які найчастіше виникають у громадян. Тому що наразі міністерства дають відповіді досить мляво", - сказав віце-канцлер BNS.

Минулої п'ятниці Конституційний суд роз'яснив, що референдум може проводитися лише протягом одного дня, його планують провести 12 травня, під час першого туру президентських виборів. З цього питання ще має ухвалити рішення Сейм. На кампанію з інформування про референдум уряд виділив 230 тис. євро.

За словами Матульоніса, оголошені окремі публічні конкурси, щоб встановити, якого роду інформація повинна бути оприлюднена, а також на оприлюднення самої інформації в медіа. Очікується, що процедури будуть завершені через кілька тижнів.

Зараз Конституція передбачає, що за винятком окремих передбачених законом випадків ніхто не може бути одночасно громадянином Литви і іншої держави. Це положення Конституції можна змінити тільки шляхом референдуму.

Поправки до Конституції, якщо їх підтримають на референдумі, наберуть чинності 1 січня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.