Підпалені шини і заблоковані магістралі: сепаратисти Каталонії проводять загальний страйк

фото
Четвер, 21 лютого 2019, 10:21

Учасники загального страйку, які виступають за відокремлення автономії від Іспанії, зранку 21 лютого блокують основні транспортні магістралі та залізничні колії.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Організаторами загального страйку виступають профспілки і організації, які борються за незалежність Каталонії. Офіційно основною вимогою страйкарів є соціальні покращення – скорочення робочого тижня до 35 годин та встановлення мінімальної заробітної плати в Каталонії на рівні 1200 євро.

Однак в той же час значною мірою страйк підсилено судовим процесом, який триває у Верховному суді Іспанії над 12 колишніми лідерами Каталонії.

Місцеві органи влади попередили водіїв про труднощі у русі транспорту на основних дорогах Барселони та автомагістралях інших міст Каталонії, а також про заблоковані залізничні колії. На одній з трас протестувальники розклали і підпалили шини.

 

У Барселоні у другій половині дня запланована велика акція під гаслом "Самовизначення – це не злочин", у якій планують взяти участь студенти та організації, що виступають за незалежність Каталонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.