Уряд Ердогана перед виборами продає овочі за заниженими цінами

П'ятниця, 22 лютого 2019, 19:43

Уряд турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана напередодні місцевих виборів встановив десятки тимчасових наметів з продуктами, удвічі дешевшими, ніж на ринках.

Як повідомляє Associated Press, такі намети встановлені принаймні у шести містах країни, до них вишиковуються чималі черги.

На наметах – написи: "Тотальна боротьба з інфляцією", всередині – помідори, шпинат, перець, які турецький уряд продає в імпровізованому кіоску майже вдвічі дешевше, ніж на звичайних ринках.

Вартість продуктів харчування підскочила приблизно на третину після коливань на фінансових ринках в минулому році через політику Ердогана, яка привела до падіння національної валюти.

Зростання цін та економічний спад може коштувати його партії втрати ключових місць у місцевих органах влади напередодні виборів 31 березня. Традиційна база виборців Ердогана з низьким доходом найбільше постраждала від підвищення цін.

У своїх передвиборних виступах Ердоган зображає економічний спад як іноземну змову проти Туреччини. Він обіцяє боротися з підвищенням цін на продовольство так само, як країна бореться з терористичними групами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: