Британські лейбористи підтримують другий рефередум щодо Brexit

Вівторок, 26 лютого 2019, 07:54

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін у понеділок заявив, що його партія підтримує проведення другого референдуму щодо Brexit.

Про це повідомляє Reuters.

У зв'язку з тим, що до виходу Британії з ЄС 29 березня залишилось лише трохи більше місяця, прем'єр-міністр Тереза Мей намагається змінити угоду про вихід, про яку вона домовилась з Брюсселем, щоб вийти з "глухого кута" в парламенті.

Рішення Лейбористської партії може підірвати її надії на отримання підтримки переглянутої угоди на голосуванні, яке вона обіцяла провести до 12 березня.

Парламент повинен обговорити і проголосувати в середу щодо наступних кроків виходу Британії з ЄС. Законодавці мають намір запропонувати поправки, які можуть включати вимогу про винесення угоди про Brexit на всенародне опитування.

Лейбористи заявили, що внесуть поправку, яка закликає уряд внести їхні пропозиції щодо Brexit. До них, зокрема, входять постійний митний союз з ЄС і тісний зв'язок з єдиним ринком блоку.

"Якщо парламент відхилить наш план, то Лейбористська партія виконає обіцянку, яку ми дали на нашій щорічній конференції, і підтримає всенародне опитування", - заявив представник Лейбористської партії Кейр Стармер.

Очікується, що парламент не підтримає план Лейбористської партії щодо Brexit. Також залишається незрозумілим, чи є в парламенті більшість на користь проведення другого референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.