У Німеччині племінника Кисельова судять за підготовку до війни проти України

фото
Середа, 27 лютого 2019, 13:38

У Німеччині у середу розпочався суд над племінником російського пропагандиста Дмитрія Кисельова Сергєєм, якого звинувачують у підготовці серйозного акту насильства, що становить загрозу державній безпеці України.

Як повідомляє видання Die Welt, на лаві підсудних – 48-річний німецький росіянин, якого прокуратура звинувачує в участі у воєнізованій підготовці в таборі Санкт-Петербурга в 2014 році.

Видання не називає ім’я підсудного, однак з інформації російських ЗМІ відомо, що йдеться саме про Сергєя Кисельова, який є племінником російського пропагандиста Дмитрія Кисельова та має громадянство Німеччини.

 
Фото: RTVI

Під час тренувань у Росії його, серед іншого, навчали володіти зброєю, а метою навчань була участь у війні проти України під командуванням проросійської націоналістичної групи, стверджує німецьке обвинувачення. Підсудний, як стверджується, заперечує суверенітет України.

Кисельова серед іншого звинувачують у підготовці серйозного акту насильства, що становить загрозу для безпеки держави. У Німеччині цей злочин карається законом, навіть якщо він скоєний за кордоном.

Примітно, що участь Кисельова у бойових діях не є предметом судового розгляду.

Кисельова затримали в Болгарії у травні 2018 року та передали Німеччині. Слухання триватимуть три робочих дні.

Сам Дмитрій Кисельов неодноразово розповідав у інтерв’ю, що його племінник має паспорт Німеччини та воював на Донбасі.

Нещодавно у інтерв'ю Юрію Дудю він сказав, що його племінник воював на боці так званої "ДНР" і зараз у Німеччині його "судять за тероризм".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.