Рада провалила закон, необхідний для угоди ACAA з ЄС

Четвер, 28 лютого 2019, 20:23

Верховна Рада не підтримала проект закону №6235, ухвалення якого є умовою ЄС для початку офіційної процедури оцінки готовності України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА).

За відповідну ініціативу проголосували лише лише 173 народних депутатів, пише у своєму Facebook віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Парламент знову відклав нашу економічну інтеграцію з ЄС. Є така абревіатура АСАА. Це угода, яку ми ніяк не укладемо з ЄС, бо Верховна Рада ніяк не спроможеться ухвалити два закони. 2(!) закони, один з яких №6235 провалили сьогодні. Він стосується адаптації національного законодавства в частині технічних регламентів та оцінки відповідності до законодавства Європейського Союзу", - зазначила вона.

За її словами, АСАА "не потрібна ділкам, які звикли десятиліттями заробляти в каламутній воді українських реалій і делегували декого в будівлю під куполом захищати свої інтереси, гальмуючи розвиток країни на роки".

Угода АСАА - це визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській, що дозволило б виробникам промислової продукції отримувати необхідні сертифікати в Україні, а не їхати в ЄС у пошуках офіційного представника (резидента ЄС), який може тримати цей сертифікат, пояснила урядовець.

"АСАА зробила би для наших виробників експорт у ЄС та інші ринки простішим і дешевшим. Це вам і зростання економіки, і робочі місця, і зарплати з пенсіями", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте детальніше: "Промисловий безвіз": чим важлива угода ACAA та чому її підписання гальмується

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.