ЄС відправив перевірку до Польщі через скандал із м'ясом хворих корів

Понеділок, 4 лютого 2019, 17:28

Група інспекторів Європейського Союзу почали тижневий візит до Польщі після повідомлень про те м'ясо хворих корів експортували в більш ніж десяток європейських країн.

Про це заявила речниця Єврокомісії Анка Падурару, повідомляє Associated Press.

Польща є головним експортером яловичини, і ця інформація викликала занепокоєння в Європі, особливо тому, що частина яловичини могла потрапити в ресторани і школи.

Падурару повідомила, що Польща повідомила про цю проблему 29 січня в системі швидкого оповіщення ЄС про продукти харчування та корми, яка використовується для швидкого відстеження небезпечних продуктів і вилучення їх з ринку.

Головний ветеринар Польщі заявив, що понад 2,5 тонни підозрілого м'яса було експортовано до інших країн.

Польська ветеринарна інспекція позбавила бійні дозволу на роботу минулого тижня і було порушено кримінальну справу.

Близько 800 кг яловичини з польської бійні було відправлено до Франції. Більшість м’яса вдалося вилучити та знищити, але певну кількість встигли продати споживачам.

Нагадаємо, скандал спалахнув через демонстрацію на польському телебаченні прихованої зйомки в бійні біля Острув-Мазовецької на північному сході Польщі. На відео показали, як корів, які нездужали навіть стояти, затягують з вантажних автомобілів на бійню.

Польська влада визнала, що ця яловичина потрапило до Фінляндії, Угорщини, Естонії, Румунії, Швеції, Франції, Іспанії, Литви, Португалії та Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.