Британія спростить митні перевірки на товари ЄС в разі Brexit без угоди

Вівторок, 5 лютого 2019, 13:23

Велика Британія у разі виходу з ЄС без угоди щонайменше три місяці ввозитиме європейські товари без повних митних перевірок.

Про це заявила британська митниця (HMRC), повідомляє Euractiv.

Британці обіцяють запровадити перехідні процедури для імпорту товарів з ЄС через 20 британських портів і тунель під Ла-Маншем, які можуть працювати від 3 до 6 місяців після 29 березня.

"Протягом тимчасового періоду HMRC дозволить більшості товарів, що переміщуються із перерахованих пунктів, виїхати з британського порту або залізничного вокзалу, перш ніж ви повідомите нам, що товари прибули", - йдеться в довідці для імпортерів.

Імпортери повинні повідомити HMRC до кінця наступного робочого дня про те, що товари прибули до Британії.

Підприємствам необхідно буде зареєструватися для спрощеної процедури імпорту, що означає, що вони повинні надавати менше інформації в своїх деклараціях про імпорт і це дозволить їм відкласти подачу повної декларації та сплати будь-яких мит.

Раніше вантажні компанії були попереджені, що Brexit без угоди може призвести до того, що тисячі вантажних автомобілів зіткнуться з додатковими митними перевірками у великих портах, таких як Дувр, що обробляє 17% товарообігу Британії.

Уряд Британії будує спеціальні стоянки для вантажівок вздовж автомобільних доріг, а також планує використовувати аеропорт у південній Англії, щоб впоратися з будь-якими затримками в портах Ла-Маншу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.