"Тому що росіянин": у Ризі перед мітингами з'явилися листівки з мером і "нацистами"

фото
Четвер, 7 лютого 2019, 13:57

Поліція Латвії відкрила кримінальну справу і намагається виявити людей, які розклеїли в ризькому мікрорайоні Даугавгріва листівки із зображенням мера Риги Ніла Ушакова в костюмі в'язня концтабору, якого ведуть під руки одягнені у військову форму Третього Рейху нацисти.

Про це пише Delfi.lv.

На касках нацистів зобразили емблему партії Національне об'єднання VL-ТБ / ДННЛ, а на Ушакові, в свою чергу, висить табличка з написом "Тому що росіянин".

 

Поруч з цією листівкою приклеєне й пояснення: "Допоможемо Нілу, відстоїмо місто і право на свій вибір". Під гаслом міститься заклик взяти участь в запланованому на цю суботу, 9 лютого, мітингу на Ратушній площі.

Як зазначила поліція, розпочато перевірку на наявність спроби розпалювання національної або етнічної ненависті. Інформацію передали і в Службу держбезпеки.

9 лютого о 12:00 на Ратушній площі Риги запланований мітинг проросійської партії "Злагода", головою правління якої є Ушаков. Рижан закликають вийти проти "старих партій", "червоних ліній", і "поділу на латишів і нелатишів", а також за право "самим вирішувати, хто керує містом".

Партія закликає не дозволити націоналістам "повернути латиську Ригу".

Національне об'єднання VL-ТБ/ДННЛ заявляло, що проведе 9 лютого свій мітинг на Ратушній площі одночасно з пікетом, який організовує проросійська "Злагода".

Нагадаємо, 30 січня латвійське Бюро із запобігання та боротьби з корупцією провело обшук у офісі та будинку Ушакова у зв'язку зі справою про закупівлі в муніципальному підприємстві Rīgas satiksme.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.