У Росії заявили, що готові до переговорів з Нідерландами про MH17

П'ятниця, 8 лютого 2019, 17:16

Росія готова проводити переговори з Нідерландами щодо пасажирського літака "Малайзійських авіаліній", збитого над Україною влітку 2014 року.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко, повідомляє Reuters.

"Наш діалог не припинився, в тому числі і на політичному рівні. Ми торкаємося цих питань, ми готові до переговорів", - сказав Грушко.

Заява пролунала після того, в МЗС Нідерландів заявили, що "все більш впевнені", що російські чиновники готові найближчим часом зустрітися для приватних переговорів про те, хто відповідає за збиття рейсу МН17.

Якщо Росія зрештою визнає певну форму юридичної відповідальності, це могло б призвести до компенсаційних вимог від родичів загиблих людей та подання справи до міжнародного суду.

Нагадаємо, 24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У результаті Австралія та Нідерланди заявили, що Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака. Москва відкидає причетність до катастрофи.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, зокрема 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: