Франція і Росія обговорили Сирію на тлі ескалації в Ідлібі

П'ятниця, 1 березня 2019, 16:57

Спецпредставник президента РФ з питань Сирії Александр Лаврентьев і заступник міністра закордонних справ Сергєй Вершинін провели консультації щодо Сирії з особистим посланцем президента Франції Франсуа Сенемо.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Сторони предметно обговорили ситуацію "на землі" в Сирії з акцентом на обстановку в Ідлібській зоні деескалації та північно-східних районах САР. В ході бесіди були також розглянуті перспективи просування політичного процесу, зокрема запуску Конституційного комітету. Одночасно було наголошено на необхідності збільшення міжнародного сприяння Сирії з метою постконфліктного відновлення, зокрема забезпечення умов для безпечного і добровільного повернення біженців і внутрішньо переміщених осіб", - йдеться у повідомленні.

Союзник Росії, армія президента Сирії Башара Асада, та проіранські угруповання останніми тижнями активізували бойові дії проти повстанців у Ідлібі та на півночі провінції Хама, порушуючи перемир'я, домовлене між президентами РФ і Туреччини. 1 березня вони обстріляли табір біженців в "зоні деескалації" в Ідлібі, а також низку населених пунктів, повідомляє Anadolu.

Франція раніше заявляла, що збереже присутність своїх військ в північній частині Сирії, бо вважає, що бойовики "Ісламської держави" не були знищені і продовжують загрожувати інтересам країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.