До нападу на посольство КНДР у Мадриді могли бути причетні спецслужби США – ЗМІ

Неділя, 10 березня 2019, 14:29

В Іспанії вважають, що спецслужби США могли бути причетні до нападу на посольство КНДР в Мадриді в лютому.

Про це повідомляє видання El Confidencial.

Як зазначається, слідчі Національної поліції Іспанії і Національного розвідувального центру досі не знають особи тих, хто вчинив напад на посольство КНДР 22 лютого, в результаті якого було викрадено декілька комп’ютерів.

Поки є різні версії того, хто може стояти за нападом.

Проте, за інформацією джерел, набирає силу гіпотеза про те, що до атаки причетні американські спецслужби, які могли діяти спільно з іншими розвідувальними службами.

Через п’ять днів після нападу президент США Дональд Трамп зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином у В’єтнамі. Зустріч завершилася провалом. Видання нагадує, що інформацію про напад було оприлюднено лише за день до саміту в Ханої.

Іспанська розвідка підозрює, що спосіб нападу схожий на метод роботи американських спецслужб в ході секретних операцій. Газета повідомляє, що співробітники посольства, які перебували в будівлі у момент нападу, заявили, що члени групи нападників говорили корейською і могли бути громадянами Південної Кореї, "стратегічного союзника США".

Повідомляється, що також розглядається гіпотеза про те, чи могли представники спецслужб КНДР організувати цю операцію. Видання зазначає, що атака на посольство може бути пов'язана з колишнім послом КНДР в Мадриді, який був оголошений персоною нон грата і висланий з країни в 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: