Поліція Британії за рік не знайшла підозрюваних у вбивстві бізнес-партнера Березовського

Понеділок, 11 березня 2019, 19:54

Поліції Великої Британії не вдалося встановити жодного причетного до вбивства російського бізнесмена Ніколая Глушкова, який був бізнес-партнером Бориса Березовського.

Про це йдеться в повідомленні Скотланд-Ярду, поширеному напередодні річниці смерті росіянина.

У поліції повідомили, що слідчим не вдалося вийти на слід водія підозрілого чорного фургона, який був помічений поруч з лондонським будинком Глушкова за день до його смерті.

"Не дивлячись на активні пошуки, детективам на цей момент не вдалося встановити особу або місцезнаходження водія фургона; ми вважаємо, що водій може мати інформацію, яка може допомогти розслідуванню. Всім, хто має відомості про фургон або його водія, слід зв'язатися з поліцією", - йдеться в повідомленні.

У поліції повідомили, що з моменту початку розслідування вбивства в березні 2018 року детективи опитали більше 1,8 тисячі свідків і отримали понад 400 свідчень. В ході розслідування співробітники поліції переглянули понад 2,2 тисяч годин записів камер спостереження і зібрали 1,2 тисячі речових доказів, включаючи зразки для аналізу і фізичні предмети.

Нагадаємо, критика Путіна і колишнього бізнес-партнера Бориса Березовського 13 березня 2018 року знайшли мертвим у власному будинку на півдні британської столиці.

Пізніше стало відомо, що його задушили повідком для собаки, а вбивця хотів інсенувати самогубство.

У 2017 році під час заочного розгляду справи в Росії Глушков був засуджений до восьми років тюремного ув'язнення за крадіжку $123 млн у компанії "Аерофлот".

Як відомо, Бориса Березовського знайшли мертвим у березні 2013 року у будинку його колишньої дружини в Беркширі. Поліція заявила, що він покінчив життя самогубством.

Глушков тоді заявляв, що не вірить у самогубство Березовського і вважав, що колишнього олігарха вбили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: