Лейбористи відмовляються підтримати угоду про Brexit

Вівторок, 12 березня 2019, 09:37

Лідер британських лейбористів Джеремі Корбін заявив, що його партія не підтримає оновлену угоду про Brexit, голосування щодо якої відбудеться у вівторок ввечері.

Про це повідомляє Sky News.

Корбін заявив, що, на його думку, переговори прем’єрки Терези Мей з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером у Страсбурзі провалилися.

"Ця угода з Єврокомісією не містить нічого, що хоча б наближено відповідало змінам, які Тереза мей обіцяла в парламенті, закликаючи депутатів її підтримати", - сказав лідер лейбористів.

"З того часу, як її угода про Brexit зазнала нищівної поразки, прем'єр-міністр безвідповідально проводила час, не змогла ефективно вести переговори з ЄС і відмовилася знайти спільну мову для угоди, яку може підтримати парламент. Тому депутати повинні відхилити цю угоду", – заявив Корбін.

Нагадаємо, у вівторок британська Палата громад проведе голосування щодо угоди про Brexit після того, як прем’єрка Тереза Мей буквально в останню хвилину погодила з Брюсселем зміни до неї.

Підтримка угоди значною мірою залежатиме від позиції північноірландської демократичної юніоністської партії та депутатів-консерваторів, які раніше висловлювали свої застереження до неї. Однак багато депутатів стверджують, що юридичні гарантії щодо "бекстопу" (план щодо Північної Ірландії. – Ред.), про які домовилися Мей і Юнкер, не знімають усіх ризиків, а лише зменшують їх, що не дозволяє безумовно підтримати угоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: