У Сеймі Польщі відкрили виставку, присвячену Аміні Окуєвій

фото
Четвер, 14 березня 2019, 10:28

У польському Сеймі 13 березня відкрили виставку 34 фотографій української військової Аміни Окуєвої.

Про це пише Belsat.

Головним гостем заходу була Ірина Камінська - українка з польським корінням, яка розповіла історію своєї вбитої дочки. Аміна Окуєва брала участь у Другій чеченській війні, була учасницею київського Майдану, звідки вона пішла на східний фронт, де служила снайпером.

 

Ірина Камінська прийшла на запрошення заступника спікера Сейму Ришарда Терлецького та депутатки Малгожати Госєвської.

"У роковини російської агресії в Україні ми відкриваємо виставку, присвячену одній з героїнь боротьби за свободу і незалежність України", – заявив Терлецький.

 

Батьки матері Аміни Окуєвої - поляки, які мешкали на території сучасної України, у 1930-х роках були депортовані радянською владою на російський Далекий Схід. Після закінчення вигнання вони оселилися на Кавказі.

"Ця виставка створена, щоб нагадати, що в Україні йде війна. Кожна держава набуває свободи тільки тоді, коли її сини і дочки готові жертвувати своїми життями заради цьог. І там, на війні, гинуть найкращі сини і дочки української нації. Коли ви не можете купити людину, зробити її рабом, то таку людину вбивають. І саме тому вони вбили мою дочку. Тому що вона була сміливою людиною, яка не боялася говорити правду про агресора. Ті, хто помер за свободу - вони живуть, поки ми їх згадуємо", - сказала Камінська.

Окуєву вбили біля Києва 30 жовтня 2017 року внаслідок замаху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: