Орбан і Моравецький записали спільне відео про "угорсько-польське свято"

Четвер, 14 березня 2019, 11:30

Прем'єр-міністри Угорщини та Польщі Віктор Орбан та Матеуш Моравецький у спільному відеозаписі перед угорським національним святом 15 березня розповіли про польсько-угорську дружбу та спільну боротьбу двох країн за свободу.

Запис опублікований на сторінці Facebook Орбана.

Моравецький підкреслив, що "польсько-угорська дружба триває століттями, ми століттями захищали свободу, захищали християнську цивілізацію".

"Ви можете бачити, як ця дружба спрямована все більше і більше на майбутнє, як угорські та польські народи разом можуть робити більше, краще піклуватися про їхню свободу сьогодні, про процвітання, багатство, про благо всієї Європи".

"Ми раді, що у нас є такі хороші, випробувані друзі в Угорщині. Завдяки цьому майбутнє буде кращим для Угорщини та Польщі", - заявив він.

Орбан нагадав, що 15 березня, в річницю початку революції 1848 року, Угорщина згадує героїв, "які, коли це було необхідно, віддали все, навіть власне життя за угорську свободу".

"Ми завжди вели цю боротьбу за свободу разом з поляками", - підкреслив він. - "Вже в дев'ятнадцятому столітті кілька сотень поляків воювали на нашій стороні і зараз приїжджають на це спільне угорсько-польське свято", - сказав Орбан.

Орбан заявив минулого тижня, що його політична сила може вийти з Європейської народної партії та може шукати союзу з партією влади Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: