Росія веде тривожну діяльність в Румунії і намагається зашкодити - посол США

Четвер, 14 березня 2019, 12:30

Якщо Румунія не зможе ефективно боротися з корупцією, вона надасть можливість іншим суб'єктам, які бажають завдати шкоди країні, таким як Росія, можливість скористатися цим і сіяти розбрат в румунському суспільстві.

Про це сказав посол США в Бухаресті Ганс Клемм в інтерв'ю RFE/RL.

"Є діяльність, яка викликає великі, великі турботи. У посольстві ми маємо команду, яка здійснює моніторинг російської шкідливої діяльності в румунській пресі та суспільстві, і ми намагаємося поділитися цією інформацією з нашими партнерами в уряді Румунії та з румунською громадськістю", - заявив він.

За словами Клемма, рівень спроб російської пропаганди та злочинності "тривожно високий", але Румунія "продемонструвала опір цій діяльності".

"Верховенство права вимагає незалежної судової системи, вільних від неналежних політичних впливів прокурорів та зусилля з боротьби проти правопорушень і корупції в державній системі. Ризик, який ми тут бачимо, полягає в тому, що Румунія не повністю приймає ці принципи і, не вдаючись до адекватної боротьби з корупцією, надає учасникам, які бажають зашкодити Румунії, таким як Росія, можливість скористатися цим і створити роз'єднаність в суспільстві Румунії", - додав посол.

Днями у Європейській комісії розкритикували Румунію за відсутність прогресу у проведенні судової реформи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.