Польща послідовно протистоїть "Північному потоку-2" - голова МЗС

Четвер, 14 березня 2019, 13:30

Польща послідовно виступає проти реалізації газопроводу "Північний потік-2", оскільки прагне убезпечити себе від залежності від російського газу.

Про це заявив голова МЗС Польщі Яцек Чапутович під час виступу у Сеймі в четвер, презентуючи головні завдання польської зовнішньої політики у 2019 році, повідомляє Onet.pl.

За словами Чапутовича, однією з цілей зовнішньої політики Польщі є забезпечення енергетичної безпеки, що може статися тільки через незалежність від поставок російського газу.

"Ми послідовно виступаємо проти реалізації проекту "Північний потік-2" і підтримуємо критичну позицію Європейської комісії в цій сфері", - сказав польський міністр закордонних справ.

Він підкреслив, що метою перегляду так званої європейської газової директиви є те, щоб під законодавство ЄС підпадали газопроводи третіх країн.

"У 2018 році ми створили коаліцію з кількох держав, в результаті чого був узгоджений текст перегляду директиви, що утруднить "Газпрому" використовувати своє привілейоване становище на європейському ринку. Цей факт не змінює нашу негативну оцінку "Північного потоку-2", - сказав Чапутович.

Читайте також: "Nord Stream-2 під контролем: чому рішення ЄС не означає поразки України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.