У Німеччині починається суд над сирійцем, звинуваченим у вбивстві німця у Хемніці

Понеділок, 18 березня 2019, 10:26

У Дрездені в понеділок розпочинається суд над сирійцем, якого звинувачують в причетності до вбивства громадянина Німеччини в Хемніці, після якого в місті спалахнули заворушення за участю ультраправих груп.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

26 серпня 2018 року 35-річний Даніель Х. був убитий в східному німецькому місті Хемніц. Він отримав кілька ножових поранень в серце і легені.

Спочатку в смерті Даніеля Х. звинуватили 22-річного іракського громадянина Фархада А. і 22-річного прохача притулку з Сирії Алаа С. Головний підозрюваний, Фархад А., зник після інциденту. Німецька влада досі його розшукує.

Згідно з версією слідства, увечері 26 серпня 2018 року Фархад А. і Даніель Х. вживали кокаїн, а потім посварилися. Після цього Алаа С. прибув на місце, щоб допомогти Фархаду А., після чого обидва почали наносити удар Даніелю Х. "без видимих ​​причин".

Оскільки місцезнаходження Фархада А. невідоме, тільки Алаа С. сьогодні постає перед судом. Прокуратура звинувачує його в "ненавмисному вбивстві і нанесення тяжких тілесних ушкоджень" разом з іншою особою. Обвинувачення ґрунтується на свідченнях одного свідка, який стверджує, що бачив, як Алаа С. робив рухи, схожі на удари ножем, але самого ножа він не бачив.

Незабаром після нападу на Деніела Х. в цьому районі був знайдений ніж зі слідами крові жертви. Однак на зброю не було знайдено слідів ДНК Алаа С., сам він наполягає, що не винен і не був на місці злочину.

Злочин викликав широкий суспільний резонанс. У місті пройшли мітинги і демонстрації як проти міграційної політики влади, так і проти ксенофобії. Справа доходила до зіткнень з поліцією, іноді акції переростали в масові заворушення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.