Австралія запровадила санкції проти семи росіян і трьох "лідерів" ОРДЛО

Понеділок, 18 березня 2019, 11:19

Австралія запровадила санкції проти громадян Росії, причетних до нападу і захоплення українських кораблів і моряків під час їх спроби пройти Керченською протокою 25 листопада 2018 року, а також проти "лідерів" контрольованих сепаратистами районів Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Австралії Марізе Пейн.

Вона нагадала, що Австралія разом з США, Сполученим Королівством та іншими країнами-членами Європейського Союзу та Канадою є твердою прибічницею суверенітету та територіальної цілісності України.

"Сьогодні я оголошую цільові фінансові санкції та заборони поїздок семи росіянам за їхню роль у перехопленні та захопленні українських морських суден, які намагалися пройти через Керченську протоку. Австралія стурбована цією ескалацією напруженості в Азовському морі в листопаді 2018 року" - йдеться у заяві.

Пейн також закликала Росію без зволікань звільнити українських моряків і судна, та забезпечити безперешкодну навігацію Керченською протокою.

"Австралія не визнає жодних дій, спрямованих на легітимацію анексії Криму або відокремлення частин Донецької та Луганської областей України. Тому я також запровадила цільові фінансові санкції та заборони поїздок проти трьох "лідерів" контрольованих сепаратистами районів Донецької та Луганської областей України після так званих виборів у листопаді 2018 року" - йдеться у заяві міністра.

Нагадаємо, минулого тижня ЄС запровадив  індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку з керченською агресією 25 листопада минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.