Голова польської профспілки просить відновити місцевий прикордонний рух з РФ

Субота, 2 березня 2019, 13:31

Голова Союзу підприємців і роботодавців Польщі Ян Казьмєрчак закликав владу відновити місцевий прикордонний рух з Калінінградською областю РФ.

Про це пише Gazeta Polska Codziennie, передає "Польське радіо".

Враховуючи величину економіки, польська торгівля з Росією порівняно більша, ніж оборот інших значущих російських партнерів, таких як Німеччина, Франція та Італія, йдеться у матеріалі.

Протягом 11 місяців Польща продала до Росії товари на 4 мільярди 600 мільйонів доларів, а імпортувала – на 15 мільярдів доларів.

Казьмєрчак заявив, що він не рекомендував би польському підприємцеві будувати в Росії фабрику, але будь-який інший бізнес – так. За його словами, в РФ поміркована конкуренція і там відносно легко досягти успіху.

"Казьмєрчак закликав польську владу відновити місцевий прикордонний рух з Калінінградською областю. Він додав, це має велике економічне значення для прикордонних регіонів", - сказано в повідомленні.

Голова любуського відділення Союзу підприємців і роботодавців Януш Ясінський, який опікується бізнесом з Росією, закликав ставитися до цієї країни прихильніше.

Нагадаємо, Польща прагне стати остаточно незалежною від газу з Росії наприкінці 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.