Франція видала ордери на арешт екс-керівників федерації легкої атлетики РФ

Середа, 20 березня 2019, 08:14

Франція видала ордери на арешт двох колишніх функціонерів Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) в рамках розслідування справи про приховування випадків вживання допінгу.

Про це повідомляє ВВС.

Ордери видані на Валентина Балахнічева, колишнього керівника російської легкої атлетики, та Алексєя Мельникова, екс-тренера збірної Росії.

У 2016 році їх довічно відсторонили від спорту після того, як стало відомо про покривання вживання допінгу російськими спортсменами на державному рівні.

Балахнічев заявив російським ЗМІ, що перебуває на батьківщині, а для ордеру на його арешт немає підстав.

Німеччина вимагає в Москви видати візу журналісту, що викрив систему допінгу в РФ

Розслідування розпочалося у листопаді 2015 року, коли колишній керівник Міжнародної асоціації легкої атлетики (IAAF), сенегальський бізнесмен Ламін Діак, був звинувачений в отриманні мільйонів доларів для приховування допінгу російськими спортсменами.

У 2017 році також був виданий ордер на його сина, Папу Массату Діака, звинуваченого в причетності до корупційної схеми в міжнародних видах спорту. Він вже чотири роки перебуває у розшуку і заперечує звинувачення.

Розслідування ведеться під проводом Франції, оскільки кошти, як вважають, були відмиті в цій країні.

Росія була відсторонена від участі у змаганнях IAAF в 2015 році після розкриття допінг-скандалу, але деякі росіяни отримали дозвіл на змагання під нейтральним прапором, якщо вони можуть довести, що не вживали допінг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: