Єврокомісія не прийняла пропозицію Британії щодо нової дати Brexit

Середа, 20 березня 2019, 14:57

Європейська комісія виступає проти продовження членства Великої Британії в Євросоюзі до 30 червня, як запропонувала прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей у середу.

Про це свідчить документ комісії, з яким ознайомилося агентство Reuters.

У документі щодо Brexit, який комісія розглядала на щотижневому засіданні в середу, європейські офіційні особи зазначили, що лідери ЄС на саміті в четвер зіткнуться з "подвійним вибором".

Зокрема, чи продовжити процес Brexit на короткий період – до 23 травня, чи зважитись на довгу відстрочку – щонайменше до кінця цього року. В другому випадку Британії доведеться провести у себе вибори до Європейського парламенту 23 травня.

ЄС розповів, від чого залежатиме рішення про перенесення дати Brexit

"Будь-яке відтермінування, яке буде запропоновано Сполученому Королівству, або має тривати до 23 травня 2019 року, або бути значно довшим і вимагати проведення європейських виборів", - сказано в документі. "Це єдиний спосіб захисту функціонування інституцій ЄС та їхньої здатність приймати рішення", - додають у Єврокомісії.

Після Brexit країни ЄС мали отримати додаткові місця у Європарламенті, які звільняться через вихід Британії. У разі, якщо Бритнія залишиться в ЄС, то країни повинні знати, що будуть позбавлені цих місць до середини-кінця квітня, пояснює агентство.

У середу прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей попросила ЄС про відтермінування дати виходу країни з блоку до 30 червня.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що саміт лідерів країн Євросоюзу цього тижня навряд чи ухвалить рішення щодо відтермінування виходу Великої Британії з блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.