Польща пояснила відмову запросити Путіна на річницю другої світової війни

Четвер, 21 березня 2019, 09:18

У президента Польщі заявили, що посилання на історичну логіку з боку МЗС РФ виглядає проблематично, особливо у контексті вересня 1939 року, коли СРСР розпочав вторгнення у Польщу.

Про це заявив голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє агентство PAP.

Таким чином він прокоментував заяву МЗС Росії щодо рішення Польщі запросити на 80-річння початку Другої світової війни нинішніх партнерів Польщі. Відсутність запрошення для Росії Москва назвала "ігноруванням історичної логіки".

"Посилання на історичну логіку з боку МЗС Росії особливо в контексті вересня 1939 року ми вважаємо проблематичним" - сказав Щерський.

Він зазначив, що відзначення 80-ї річниці "агресії проти Польщі, яка стала початком Другої світової війни, відбудеться в компанії держав, з якими Польща зараз близько співпрацює задля миру, який спирається на дотримання міжнародного права, повагу до суверенітету держав і їх територіальної цілісності".

Прем’єр Польщі: втома Європи від України – те, чого хоче Путін

"Порушення цих засад було ознакою агресорів 1939 року і залишається найбільшою загрозою для миру у наші дні" - сказав Щерський.

Як повідомлялося, канцелярія президента Польщі не запросила президента РФ Владіміра Путіна на відзначення 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: