Проросійський мер Риги заявив, що йому загрожує відставка

Четвер, 21 березня 2019, 16:48

Міністерство охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Латвії визначило ряд можливих порушень законів, за якими голова Ризької міської ради Ніл Ушаков повинен надати пояснення протягом тижня.

Про це пише LETA.

Міністерство виявило можливі порушення під час проведення юридичної перевірки рішень муніципального підприємства Rīgas satiksme та міської ради щодо нього. Серед іншого йдеться про питання збільшення статутного капіталу підприємства, ненадання звітності міністерству, можливе недотримання деяких норм закону "Про місцеве самоврядування" в організації та управлінні роботою Ризької міської ради.

У Латвії після втручання МЗС закрили виставку, присвячену "возз’єднанню Криму з РФ"

"До того, як міністр з питань навколишнього середовища та регіонального розвитку ухвалить будь-яке подальше рішення щодо оцінки роботи Ризької міської ради, закон передбачає, що голові міської ради слід попросити надати письмові пояснення щодо передбачуваних порушень, тільки після отримання цих пояснень міністр має право прийняти рішення про подальші дії", - сказало міністерство.

Будь-яке рішення міністра охорони середовища і регіонального розвитку Юріса Пуце буде оскаржене в суді, заявив у свою чергу Ушаков. "Немає ніяких сумнівів у тому, що міністр намагається відправити мене у відставку", - сказав мер.

Нагадаємо, 30 січня латвійське Бюро із запобігання та боротьби з корупцією провело обшук у офісі та будинку Ушакова у зв'язку зі справою про закупівлі в Rīgas satiksme.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.