Голова МЗС Британії вимагає у Росії негайно звільнити Павла Гриба

П'ятниця, 22 березня 2019, 17:27

Голова МЗС Великої Британії Джеремі Хант закликав Росію негайно звільнити українського політв’язня Павла Гриба, якого російський суд засудив до 6 років колонії загального режиму за "схиляння до тероризму".

Про це глава дипломатії написав у своєму Twitter, відповідаючи на заклик голови МЗС Павла Клімкіна посилити міжнародний тиск на Росію задля звільнення Гриба.

"Продовження використання Росією політично мотивованих утримань під вартою жахає. Павло Гриб був сьогодні засуджений до 6 років. Він страждає від серйозних захворювань і не отримував адекватної медичної допомоги в російському ізоляторі. Я повторюю заклик Павла Клімкіна і закликаю до негайного звільнення Гриба", - написав голова британського МЗС.

Як повідомлялось, Євросоюз очікує негайного звільнення українського політв’язня Павла Гриба і надання йому доступу до спеціального медичного лікування.

У п’ятницю, 22 березня, українського політв'язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд засудив до 6 років позбавлення волі.

Клімкін закликає світ тиснути на РФ задля звільнення Павла Гриба

Напередодні Гриб виступив із останнім словом у суді: він не визнав обвинувачень і назвав представників Федеральної служби безпеки "бандитами та вбивцями".

Павла Гриба росіяни викрали 24 серпня 2017 року на території Білорусі. Юному українцю, хворому на портальною гіпертензією, інкримінують "схиляння до теракту".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.