Порошенко окреслив дати вступу України до ЄС та пообіцяв змінити Угоду про асоціацію

Понеділок, 25 березня 2019, 11:39

Президент Петро Порошенко у разі переобрання на посаду пообіцяв оновити Угоду про асоціацію та прогнозує вступ України до ЄС не раніше 2028 року.

Про це "Європейській правді" повідомили у штабі Порошенка в рамках опитування штабів найрейтинговіших кандидатів у президенти, результати якого викладені у статті.

Чинний президент взяв на себе ризиковане зобов’язання подати заявку про вступ до ЄС за чотири роки та розкрив інші деталі його плану щодо вступу до ЄС.

Від ЄС до ядерної зброї: зовнішня політика Зеленського, Порошенка, Тимошенко і Гриценка

"Графік ключових рішень такий: оновлення Угоди про асоціацію – не пізніше 2022 року; подання заявки на вступ до Європейського Союзу – не пізніше 2023 року; за умови повного виконання Угоди про асоціацію та завершення передвступних переговорів, вступ України до ЄС можливий не раніше 2028 року", - повідомили у штабі Порошенка.

"Отже, Україна готується піднімати в Брюсселі питання про оновлення УА. Таке право ми юридично отримаємо вже цього року – за 5 років після початку виконання УА. Це загалом правильний крок (хоча досягти згоди ЄС на це буде непросто, тож обіцянка завершити переговори до 2022 року – досить смілива). Ще амбітнішим (практично нереальним) є намір вступити в ЄС, можливо, вже у 2028 році. Схоже, це розуміють і на Банковій, саме тому додані слова "не раніше", - йдеться у статті "ЄвроПравди".

Детальніше читайте: "Від ЄС до ядерної зброї: зовнішня політика Зеленського, Порошенка, Тимошенко і Гриценка".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.