Європарламент втричі скоротив кількість прогнозів результатів виборів

Вівторок, 26 березня 2019, 10:49

Європейський парламент вирішив скоротити кількість регулярних прогнозів на результат травневих виборів після того, як більшість політичних груп висловили заперечення.

Про це повідомляє Bloomberg.

Європарламент має намір опублікувати тільки два прогнози замість запланованих семи. Прогнози робляться на основі національних опитувань в країнах ЄС.

Політичні групи, однак, стверджують, що їхні майбутні частки місць не обов'язково відображені в прогнозах, тому що формування фракцій після голосування може спричинити за собою зміну альянсів, і що національні парламенти не публікують подібні опитування.

Бюро Європарламенту прийняло рішення дозволити тільки два додаткових прогнози, терміни яких ще не визначені. Відомо тільки, що публікації будуть до 23 квітня.

У Європарламенті показали фільм про українських "заручників Путіна"

Раніше Європарламент вже опублікував два прогнози - 18 лютого та 1 березня - і обидва показали, що християнсько-демократичні та соціалістичні групи виграють вибори, але втратять абсолютну більшість.

Початковий план публікації дев'яти опитувань був покликаний допомогти зацікавити виборців в участі у виборах в ЄС, на яких явка скоротилася за останні чотири десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.