В уряді Швеції не стали зустрічатися з представником Угорщини, що прибув до Стокгольма

Середа, 27 березня 2019, 16:03

Міжнародний речник уряду Угорщини Золтан Ковач 26 березня відвідав Стокгольм, після чого заявив, що шведські урядовці не проявили інтересу до зустрічі з ним.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу уряду Угорщини.

У шведській столиці Ковач зустрівся з членами комітету закордонних справ шведського парламенту, комітету з питань Європейського союзу, а також з журналістами.

Відвідати Стокгольм Ковача спонукало те, що останніми місяцями шведські політики та журналісти виступили з особливо гострою критикою Угорщини, пояснив він.

Представник Будапешта сказав, що шведський "уряд, який ініціював більшість критики, не проявив великого інтересу до зустрічі" з ним. Однак він мав "дуже продуктивну зустріч" з парламентарями.

РФ і Угорщина домовилися про поставки газу на випадок зупинки транзиту через Україну

Ковач підкреслив, що сторони "не мають згоди з багатьох питань", проте закликав шведських політиків поважати позицію Угорщини, яка має відмінності, зокрема в міграційній політиці.

Він додав, що члени шведського парламенту, журналісти, а також студенти погодилися, що "міграція є ключовим і найважливішим європейським питанням нашого часу".

Політик зауважив, що "багато хто, включаючи деяких шведських політиків, заперечує, що міграція є найважливішим викликом".

Нагадаємо, 19 лютого МЗС Швеції викликало угорського посла на тлі наростання напруженості у зв’язку з різкими заявами міністрів уряду Угорщини у відповідь на коментар міністра соціальних справ Швеції Анніки Страндхол про нову сімейну політику Будапешта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.