"Досить брехати!": глава МЗС Іспанії пішов з ефіру Deutsche Welle через запитання про Каталонію

Четвер, 28 березня 2019, 13:28

Глава МЗС Іспанії Жозеп Боррель відмовився продовжувати інтерв’ю в ефірі німецького мовника Deutsche Welle через питання журналіста про каталонський конфлікт.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

Інтерв’ю між Боррелем і журналістом Тімом Себастіаном продемонстрували у вечірньому ефірі англомовної служби Deutsche Welle, саму ж розмову записали минулого тижня.

Інтерв’ю проходило в напруженій атмосфері з самого початку, коли журналіст став наполягати, що каталонські політики перебувають у в’язниці, хоча вони нічого не вчинили і запитувати, чому в Іспанії не діє презумпція невинуватості.

Після цього він декілька разів повторював це ж запитання, міністр же наголосив на тому, що іспанські судді діють незалежно, а журналіст "нічого не знає про цю справу".

Посол у Польщі обурений публікацією у польській газеті інтерв’ю з ватажком "ДНР"

Через хвилину Боррель поставив ультиматум: "Припиніть, якщо ви продовжите в тому ж дусі, ми зупинимо інтерв’ю. Ви не берете у мене інтерв’ю, ви допитуєте".

Однак на 11 хвилині інтерв’ю міністр все ж попросив припинити запис. "Досить, ви постійно брешете. Припиніть записувати, я не хочу це продовжувати", - сказав він, піднявшись на ноги і знявши мікрофон.

Після цього інтерв’ю все ж продовжилося у супроводі напису, що міністр повернувся у студію після консультацій з радниками.

Однак і після цього між ним і журналістом виникали напружені моменти у спілкуванні, зокрема, коли йшлося про Гібралтар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: