У Вроцлаві з’явилась уповноважена з питань українців

Четвер, 28 березня 2019, 14:04

Мер Вроцлава призначив Ольгу Хребор на посаду уповноваженого з питань жителів українського походження.  

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Новостворена посада має допомогти в розвитку міжкультурного діалогу та реагувати на потреби української громади, яка живе у столиці Нижньосілезького воєводства.

У громадському транспорті Вроцлава ввели обслуговування українською мовою

"Ми розвиваємо Вроцлав відкритий і толерантний. Ми хочемо міста, у якому всі почуватимуться добре. Я хочу, аби іноземці, котрі сюди приїжджають, не тільки тут працювали і зачинялися у своїх громадах, але активно використовували це місто і почували себе повноправними його громадянами", - сказав мер Вроцлава Яцек Сутрик під час ForUM for Unity of Migrants.

"Влада міста для вас завжди відкрита і наші голови, серця та думки також спрямовані на розвиток польсько-українських відносин. Я хочу, аби усі іноземці, зокрема українці, почувалися у Вроцлаві так, як у себе вдома", - сказав він.

Лоукостер Wizz Air вирішив частіше літати зі Львова до Вроцлава

Він представив свою уповноважену з питань жителів українського походження. Нею стала Ольга Хребор, голова культурно-бібліотечного центру "Фама" і президент фестивалю "Калейдоскоп культур".

За словами Ольги Хребор, найбільшими проблемами українців є освіта відразу після приїзду до Польщі. Друге питання, на якому хоче зосередитися уповноважена - це виховання приймаючого суспільства.

"Попри близькість української культури та мови, українська громада дотепер стикається з деякими непорозуміннями, певною відсутністю сприйняття серед однолітків з Польщі", - сказала вона.

Нагадаємо, попередній мер Вроцлава Рафал Дуткевич пожертвував 50 тисяч євро на розвиток місцевих українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.