Румунській кандидатці в топ-прокурори ЄС заборонили виїзд із країни

П'ятниця, 29 березня 2019, 12:38

Лауру Ковеші, одну з претендентів на посаду головного прокурора Європи, помістили під "судовий контроль" з боку спеціального органу, який розслідує справи суддів і прокурорів, що означає, що їй заборонено покидати країну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Ковеші також заборонили спілкуватися з пресою.

У четвер її допитували протягом майже семи годин, але вона заперечує будь-які правопорушення і каже, що розслідування має на меті лише запобігти її призначенню на посаду головного європейського прокурора, що намагається заблокувати румунський уряд. Європарламент обрав її як кандидата, але переговори з Радою ЄС зайшли в глухий кут у середу.

Президент Румунії призначив референдум через суперечливі зміни судового законодавства

Минулого року уряд вже домігся звільнення Ковеші з посади голови антикорупційного управління. Румунія зараз головує в Раді ЄС.

Ковеші позитивно оцінюють в Брюсселі через її зусилля по боротьбі з корупцією, в тому числі проти діючої румунської влади.

Уряд Румунії під проводом соціал-демократів намагається послабити боротьбу з корупцією з моменту перемоги на виборах у грудні 2016 року, звинувачуючи антикорупційних прокурорів у тому, що вони зловживають своєю владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.