Звільнена екс-глава антикорупційного агентства Румунії подала скаргу до ЄСПЛ

Середа, 9 січня 2019, 12:03

Колишня очільниця Національного агентства по боротьбі з корупцією в Румунії Лаура Кодруца Ковеші оскаржила рішення уряду про її звільнення в Європейському суді з прав людини.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Ковеші сказала, що були "порушені її права - такі, як право на справедливий суд, право на захист, право на оскарження". Після звільнення вона працює в офісі генерального прокурора на посаді головного антикорупційного стратега.

Ковеші сказала, що вона не хоче компенсації і не хоче повернути свою стару роботу. "Це питання принципу", - сказала вона.

Суд у Страсбурзі отримав скаргу наприкінці 2018 року приблизно за два тижні до закінчення шестимісячного терміну для таких процедур.

Президент Клаус Йоганніс був змушений звільнити Ковеші у липні 2018 року, коли Конституційний суд Румунії зобов'язав його дотримуватися вимоги уряду про її звільнення, незважаючи на те, що глава держави виступив проти цього кроку.

Уряд Румунії під проводом соціал-демократів намагається послабити боротьбу з корупцією з моменту перемоги на виборах у грудні 2016 року, звинувачуючи антикорупційних прокурорів у в тому, що вони зловживають своєю владою.

Кілька змін у законі про декриміналізацію злочинів, пов'язаних з корупцією, призвели до масових протестів минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: