ЄК: у Британії є час до 12 квітня визначитися з подальшими кроками

П'ятниця, 29 березня 2019, 17:29

Єврокомісія висловила жаль з приводу третього провалу угоди про Brexit у британському парламенту і закликала Лондон визначитися з подальшими кроками до 12 квітня.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії, повідомляє "Європейська правда".

"Комісія висловлює жаль щодо негативного голосування в Палаті громад сьогодні. Відповідно до рішення Європейської Ради від 22 березня, період, передбачений у статті 50 (3) Договору про ЄС, продовжено до 12 квітня. Сполучене Королівство повинно до цієї дати представити свої подальші кроки на розгляд Європейської Ради", - йдеться у заяві.

При цьому в ЄК наголосили, що вихід Британії з ЄС 12 квітня стає "ймовірним сценарієм".

"ЄС готується до цього з грудня 2017 року і тепер повністю підготовлений до сценарію "Brexit без угоди" опівночі 12 квітня", - заявили в Єврокомісії.

Парламент Британії втретє провалив угоду про Brexit

У заяві наголошується, що вигоди від угоди про Brexit, зокрема, перехідний період, за жодних обставин не будуть застосовуватися за сценарію жорсткого Brexit. Також в ЄК виключили галузеві мікро-угоди для полегшення наслідків виходу без великої угоди з Брюсселем.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск відразу після голосування у Лондоні вирішив скликати позачерговий саміт ЄС на 10 квітня.

Відповідно до рішення останнього саміту ЄС, якщо угода не затверджена, затримка Brexit буде короткою - до 12 квітня, і тоді Британія повинна буде оприлюднити свої наступні кроки або вийти без угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: