В Антарктиді, на найвіддаленіший від України дільниці, закінчились вибори

Неділя, 31 березня 2019, 17:21

На станції "Академік Вернадський" в Антарктиді завершилось голосування на виборах президента, яке тривало всього годину.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Національний антарктичний науковий центр.

Голосування на українській антарктичній станції почалося 31 березня о 8:00 за місцевим аргентинським часом (о 14:00 за Києвом), і закінчилося за годину.

У Німеччині черги на всіх дільницях

У голосуванні  взяли участь 34 громадянина України - 11 учасників 23-ої Української антарктичної експедиції та 23 члени сезонного загону науковців, які нині перебувають на станції.

О 15:40 за Києвом скан-копія протоколу за результатами голосування була відправлена через інтернет до Центральної виборчої комісії.

Оригінали бюлетенів та протоколу опечатані та будуть передані до ЦВК після ротації постійної антарктичної експедиції, приблизно в другій половині квітня 2019 року.

ЦВК назвала явку з першої дільниці, де вже закінчилось голосування

Антарктична станція "Академік Вернадський", розташована за 15 тисяч км від Києва, є найвіддаленішою виборчою дільницею України.

Станція "Академік Вернадський" є спецдільницею, вона не входить до Закордонного виборчого округу. 

Під час голосування полярники використовують не "живі" бюлетені, а їх роздруковані скан-копії, які напередодні надсилає ЦВК.

У день виборів у найбільшому приміщенні станції – їдальні – встановлюють саморобну кабінку для голосування та урну. Відтак у присутності всіх членів експедиції відбувається підрахунок голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.