Одіозний депутат Держдуми РФ збирається судитися з Естонією через заборону в’їзду

Понеділок, 4 березня 2019, 17:02

Депутат Державної думи РФ Константін Затулін, якому до березня 2023 року заборонено в'їжджати в Естонію, має намір оскаржити відповідну постанову в суді.

Про це повідомляє портал ERR з посиланням на депутата.

"Затулін має шенгенську візу, без перешкод і спеціальних дозволів відвідує різні країни Євросоюзу. Але найближчий сусід Росії, де проживають його виборці, не дозволяє йому виконати свій депутатський обов'язок – зустрітися з громадянами Росії, які законно проживають в країні за посвідкою на проживання і не мають жодних претензій з боку влади цієї держави", - заявили у Затуліна.

Тепер Затулін збирається оскаржити дану постанову, прийняту в березні 2018 року, в суді. Причиною подання скарги до суду, за словами депутата, стало те, що влада Естонії не пояснила, на якій підставі йому заборонили в'їзд.

Як відомо, Затулін підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

У серпні 2016 року генпрокурор Юрій Луценко назвав прізвища 18 російських військових чиновників, яким повідомили про підозру в організації гібридної війни з Україною. Ключовою особою в організації називали радника президента РФ Сергія Глазьєва.

У записі, який продемонстровала ГПУ, Затулін спілкується з Глаз'євим 28 лютого 2014 року щодо "фінансування правопорушень в Одеській і Харківській областях". У розмові йдеться також про фінансування загонів "казаків".

У листопаді Затулін заявив, що Москва має скасувати акти від 1954 року, згідно з якими півострів Крим передали до складу тодішньої УРСР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: