Рішення ЄС про санкції проти Януковича і Ко та зняття обмежень з Клюєва набуло чинності

Вівторок, 5 березня 2019, 13:39

Рішення Ради Євросоюзу щодо продовження санкцій проти екс-президента Віктора Януковича і 11 його соратників, а також виключення із санкційного списку Андрія Клюєва набуло чинності.

У вівторок, 5 березня, рішення Ради ЄС від 4 березня щодо продовження на рік санкцій, застосованих проти колишніх українських високопосадовців, причетних до привласнення та розтрати державних коштів, оприлюднене в Офіційному журналі ЄС.

Санкції проти Януковича і 11 осіб з його оточення були запроваджені ЄС у 2014 році і з того часу термін їхньої дії регулярно продовжувався.

Останнім рішенням ЄС виключив із санкційного списку екс-главу адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. У листопаді минулого року Європейський суд у Люксембурзі ухвалив рішення про скасування санкцій ЄС, запроваджених Радою Євросоюзу проти Андрія Клюєва в березні 2017 року.

У ГПУ запевняють, що роблять все можливе, аби довести розслідування щодо Клюєва до кінця.

"Попри зняття санкцій ЄС з цієї особи правоохоронні органи України продовжують розслідування у кримінальному провадженні стосовно Андрія Клюєва", - зазначив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко на своїй Facebook-сторінці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.