Годі гуляти в шльопках: в Італії туристів штрафуватимуть за неправильне взуття

фото
Середа, 6 березня 2019, 13:56

В Італії погрожують штрафувати туристів за те, що вони прогулюються мальовничими стежками національного парку Чинкве-Терре в шльопанцях, сандалях або іншому невідповідному взутті.

Як повідомляє The Local, штраф може скласти до 2500 євро.

Рятувальники скаржаться, що їм набридло рятувати невідповідно взутих туристів, які застрягають на крутих схилах та вузьких стежках місцевості.

"Проблема в тому, що люди приїжджають сюди, думаючи, що вони на морському узбережжі, але стежки понад селами більше схожі на гірські", - зазначає глава національного парку Чинкве-Терре Патріціо Скарпелліні.

З метою інформування відпочивальників у рибальських селах, що розташовані на території Чинкве-Терре, будуть поширювати плакати і листівки. Співробітники поліції і національного парку також перевірятимуть взуття відвідувачів, перш ніж почнуть призначати штрафи для тих, хто ігнорує попередження.

 
Фото з сайту twobluepassports.com

Рятувальники з сусідньої Генуї кажуть, що їх часто викликають на допомогу туристам, які потрапили в скрутне становище в Чинкве-Терре. Рятувальні вертольоти обходяться італійським службам екстреної допомоги до п'яти тисяч євро на годину.

У той час, як Чинкве-Терре готується до нового курортного сезону, влада очікує, що проблема тільки посилиться. Кількість відвідувачів в цьому році має подвоїтися, зокрема, зросте число туристів з Китаю.

Мальовничий регіон фіксує 2,5 мільйона відвідувачів на рік. З них 450 тисяч приїхали влітку минулого року. У цьому році в період з квітня по вересень очікується 750 тисяч відвідувачів.

В останні кілька років зростаюча кількість туристів викликає критику з боку місцевих жителів, а також відпочивальників, які залишаються в регіоні протягом більш тривалого періоду.

З огляду на це виникли дискусії про обмеження доступу до прибережних стежок регіону. Та оскільки туристична індустрія є вкрай прибутковою, до реальних рішень дискусії не привели.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: