Наступниця Меркель відкинула критику за жарт про туалети для інтерсексуалів

Четвер, 7 березня 2019, 10:55

Наступниця канцлера Німеччини Ангели Меркель на посту лідера Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер відкинула критику на свою адресу, яка пролунала через її жарт, що висміює інтерсексуалів.

Про це пише DW.

Активісти, які захищають права сексуальних меншин, і політики розкритикували жартівливу карнавальну промову Крамп-Каренбауер, у якій вона висміяла ідею туалетів для інтерсексуалів.

Звертаючись до прихильників у північному місті Деммін ввечері 6 березня, вона захистила свій жарт і сказала, що не може зрозуміти реакцію, яку він спровокував. Дух карнавалу, сказала вона, означає, що "не треба зважувати кожне ваше слово".

"Якщо ми такі жорсткі, як це було в останні кілька днів, тоді частина традицій і культури в Німеччині буде зруйнована, а ми не повинні допускати цього", - додала вона. "Зараз це так, ніби ми найнапруженіші люди в світі. Так не може продовжуватися".

Під час карнавального концерту минулого тижня Крамп-Карренбауер сказала, що гендерно нейтральні вбиральні призначені "для чоловіків, які не знають, чи мають вони ще право мочитися стоячи, чи вже повинні робити це сидячи".

Хоча Крамп-Карренбауер сказала, що жарт стосувався відносин між чоловіками і жінками, критики звинувачували її у висміюванні туалетів для інтерсексуалів та використанні легковажності карнавалу, щоб приховати свій образливий вислів.

"Незграбні жарти проти меншин - це остання річ, яку потребує наше суспільство", - заявила в середу міністр юстиції, соціал-демократ Катаріна Барлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.