Греція відпустила російського подільника Курченка, затриманого за запитом України

Четвер, 7 березня 2019, 12:17

Російський бізнесмен Євгеній Калінін, якого затримали 28 лютого під час короткої ділової поїздки до Афін, був звільнений з в'язниці в середу вночі.

Про це сказав його адвокат, пише Ekathimerini.

Калінін, 52-річний експерт з енергетики з Росії, був затриманий у Міжнародному аеропорту Афін на прохання України, де його розшукують за передбачуване ухилення від сплати податків до 2014 року.

Його тримали у в'язниці Корідаллос з високим ступенем безпеки, а Афіни чекали, коли Україна надішле офіційний запит про екстрадицію.

Російський адвокат Янніс Рахіотіс заявив, що в розпорядженні про звільнення зазначено, що він був затриманий "помилково", оскільки проти нього не було дійсного міжнародного ордера на арешт.

Рахіотіс назвав арешт "невиправданим і незаконним", стверджуючи, що справа політично мотивована. Калінін вже вилетів до Москви, йдеться в повідомленні посольства Росії в Греції в Twitter.

Калінін працював до березня 2014 року в українській компанії СЄПЕК, що об'єднувала активи олігарха Сергія Курченка і була звинувачена в ухиленні від сплати податків на загальну суму близько 260 мільйонів доларів.

Він був прихильником колишнього українського президента Віктора Януковича, і після видачі ордера на арешт повернувся до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.