Південь і схід Європи більше хвилює еміграція, ніж імміграція - опитування

інфографіка
Понеділок, 1 квітня 2019, 13:00

Країни Південної та Східної Європи більше стурбовані еміграцією, ніж імміграцією, згідно з масштабним опитуванням у 14 країнах ЄС, у якому взяли участь майже 50 тисяч осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

У Іспанії, Італії, Греції, Польщі, Угорщині та Румунії чисельність населення або тримається на рівні або різко падає. У цих країнах все більше громадян зазначають, що еміграція - це головний привід для хвилювання, а не імміграція, свідчать дані ECFR.

Євростат: торік у ЄС поменшало прохачів притулку з України

Найстрімкіше падіння відбувається в Румунії, де населення за останні десять років скоротилося майже на 10%. За цей період у країні відбувся сплеск переїзду молодих людей на роботу до Західної Європи.

 

Однак у північних і західних країнах ЄС занепокоєння з приводу імміграції є набагато виразнішим.

Євростат: Данія – єдина країна ЄС, де свиней вдвічі більше, ніж людей

У дослідженні в цілому 20% були стурбовані еміграцією, а 32% - імміграцією.

 

У деяких країнах страх перед еміграцією був настільки великим, що велика кількість людей сказала, що співвітчизникам не слід дозволяти покидати свою країну на тривалий термін.

 

Популістичні лідери таких країн, як Угорщина та Італія, прагнуть зробити міграцію провідною темою виборів до Європарламенту 23-26 травня, під час яких матимуть право проголосувати 374 млн осіб.

Угорщина відмовилася приймати біженців у рамках квот ЄС і продовжує блокувати закон ЄС, який пропонує постійну систему розподілу шукачів притулку.

Дослідження показало, що ісламський радикалізм був головною сферою занепокоєння, що хвилює кожного п'ятого європейця, хоча побоювання були значно вищими в таких країнах, як Бельгія, Франція та Нідерланди, ніж у Східній Європі.

Майже у всіх країнах більшість згодна, що навколишнє середовище має бути пріоритетом, навіть якщо це шкодить економічному зростанню.

Економіка була найбільшою проблемою в Італії, Румунії та Греції. У семи країнах - Угорщині, Італії, Польщі, Румунії, Іспанії, Греції та Словаччині - понад 50% опитаних заявили, що корупція є головною проблемою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: