Німеччина продовжить підтримку України за будь-якого президента - депутат

Четвер, 11 квітня 2019, 15:51

Німеччини продовжить підтримувати євроатлантичні прагнення України незалежно від того, хто виграє президентські вибори.

Про це заявив депутат Бундестагу, зовнішньополітичний речник Соціал-демократичної партії Німеччини Нільс Шмід під час виступу на Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Очевидно, що є дружні персональні стосунки між Ангелою Меркель і Петром Порошенком. Навіть якщо Порошенко не переобереться на другий термін, ці міцні стосунки збережуться. Якщо пані Меркель теж піде з посади, між Україною і Німеччиною все одно зберігатимуться тісні стосунки", - сказав Шмід.

Він зазначив, що Німеччина продовжить підтримку України попри те, що проти цього виступають деякі праві та ліві німецькі депутати.

"Загалом існує консенсус, що слід підтримувати прагнення України приєднатися до євроатлантичної спільноти. Запевняю, що у цьому Україна матиме союзників", - сказав Шмід.

Депутат відзначив, що події останніх двох років показали, що президент РФ Владімір Путін прорахувався зі своєю тактикою у Криму та на Донбасі.

"Можливо, він виграв битву за Крим, але програв війну за Україну. Оскільки на тлі анексії в Україні з’явився ще більш широкий консенсус щодо необхідності тісних зв’язків з ЄС і НАТО", - сказав політик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: