Посли ЄС дали зелене світло торговим переговорам зі США

Четвер, 11 квітня 2019, 18:01

Посли Євросоюзу дали згоду на торгові переговори зі США на тлі прагнень блоку запобігти запровадженню американських тарифів на автомобілі з ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на агентство Bloomberg.

Посли 28 країн затвердили мандат для єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрьом на переговори зі США про зменшення промислових тарифів. Про це агентству повідомили європейські чиновники на умовах анонімності, оскільки обговорення послів відбувалося за зачиненими дверима.

Трамп пригрозив ЄС: або співпрацюєте, або ми "обкладемо вас тарифами, чорт забирай"

ЄС поспішає розпочати переговори зі США про зниження промислових тарифів, щоб показати президенту Дональду Трампу прогрес у виконанні політичної угоди, яку у липні 2018 року Трамп досяг із главою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

Угода між Трампом і Юнкером призупинила введення Штатами мит на автомобілі і автозапчастини з ЄС. Такі мита мали бути засновані на тих же принципах національної безпеки, які Білий дім використав при введенні спірних мит на іноземні сталь і алюміній минулого року.

ЄС підніме тарифи на авто, якщо Трамп відмовиться від угоди - Юнкер

Крім того, адміністрація Трампа на цьому тижні оголосила про намір введення тарифів на європейські товари на суму 11 мільярдів доларів у зв'язку з підтримкою ЄС виробника літаків Airbus SE.

ЄС відреагував, що готує аналогічну акцію проти американської продукції, яка стосується допомоги Boeing Co.

Скасування трансатлантичних тарифів на промислові товари збільшить експорт США в ЄС на 13%, а поставки блоку на американський ринок - на 10%, заявила Єврокомісія в січні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.