В Естонії затримали кращого співробітника спецслужби за підозрою у шпигунстві на РФ

П'ятниця, 12 квітня 2019, 13:03

Поліція безпеки Естонії (КаПо) затримала свого колишнього працівника Владіміра Куликова, підозрюваного у співпраці з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

Куликов залишається під арештом і провадження у його справі триває, тому в даний момент деталі звинувачення не розкриваються.

Глава КаПо Арнольд Сінісалу уточнив, що в ході провадження можуть бути виявлені ознаки держзради, але підтвердити це поки не можна.

Владімір Куликов звільнився з Поліції безпеки в 2012 році через отримані на службі травми. Незважаючи на попередження не відвідувати Росію через можливий інтерес до нього російських спецслужб, Куликов все-таки поїхав до Росії, де ці спецслужби вступили з ним в контакт.

Під час роботи в КаПо Куликов був нагороджений орденом Орлиного хреста. Його не раз визнавали в КаПо співробітником року. Після відходу з Поліції безпеки Куликов працював тренером з дзюдо.

Як повідомлялося, повітовий суд естонського Тарту засудив до трьох з половиною років в'язниці громадянина Естонії Дмітрія Козлова за передачу РФ секретної інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.