Польща вслід за Естонією не впустила судно РФ з кримськими курсантами

Субота, 13 квітня 2019, 10:10

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відмовив російському вітрильнику "Седов" у вході до польських територіальних вод.

Про це заявила представник польського МЗС Ева Сувара, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Wyborcza.pl.

Сувара сказала, що у курсантів Керченського державного морського технологічного університету, які перебувають на борту, "російські, а не українські паспорти, а Польща, як і більшість країн Заходу, не визнає анексії Криму і з цієї причини наклала санкції на Росію".

Націоналістичний наратив не має визначати курс України - заступник глави МЗС Польщі

"Ми вважаємо, що допуск судна до територіальних вод Польщі суперечить політиці поваги територіальної цілісності України та невизнання анексії Криму", - пояснила прес-секретар.

"Ми незмінно висловлюємо нашу підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Ми сподіваємося, що Росія відновить свободу судноплавства в Керченській протоці, поверне судна, які були захоплені, і звільнить українських моряків, які були ув'язнені під час інциденту в листопаді 2018 року", - зазначила вона.

11 квітня Міністерство закордонних справ Естонії заборонило російському навчальному вітрильнику входження до територіальних вод, оскільки на його борту перебувають близько 70 курсантів КДМТУ. Посольство Росії в Таллінні назвало цю заборону "недружнім актом". 

У березні 2019 року Департамент зовнішньої розвідки Естонії в своєму щорічнику зазначив, що цивільні судна Росії все частіше виконують завдання російської розвідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: