"Північний потік-2": Київ вітає остаточне схвалення нових правил ринку газу ЄС

Понеділок, 15 квітня 2019, 15:33

Українська сторона вітає остаточне схвалення поправок до Газової директиви ЄС, оскільки це має "велике значення" в контексті тристоронніх консультацій Україна-ЄС-Росія щодо транзиту газу. 

Про це, як передає "Європейська правда", повідомляє прес-служба Представництва України при ЄС.

"Поправки до Газової директиви спрямовані на усунення правових прогалин в правовій системі ЄС та покращення конкуренції на газовому ринку. З набранням чинності внутрішні правила газового ринку ЄС, такі як відокремлення власності, доступ третіх сторін, недискримінаційні тарифи та вимоги до забезпечення прозорості, будуть застосовуватися до трубопроводів до та з третіх країн, зокрема до "Північного потоку-2", - йдеться у повідомленні.

Країни-члени ЄС матимуть 9 місяців з моменту набуття нею чинності для імплементації нових правил у національні законодавства.

У ЄС заявили, що "Північний потік-2" не запрацює ще 2-3 роки

"Ми розраховуємо на добросовісне, послідовне та ефективне виконання Директиви, що є надзвичайно важливим для забезпечення рівного ставлення до української газотранспортної системи та проекту "Північний потік-2" в рамках законодавства ЄС", - заявили в Представництві України при ЄС.

"Сьогоднішній крок доводить, що держави - члени ЄС розділяють відповідальність і демонструють солідарність з питань, що мають ключове значення для європейського газового ринку", - додали дипломати.

Нагадаємо, Єврокомісія хоче до серпня провести переговори з Україною і РФ щодо транзиту газу з 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.