Екс-шефу Volkswagen висунули звинувачення через дизельний скандал

Понеділок, 15 квітня 2019, 18:10

У Німеччині колишнього очільника Volkswagen Мартіна Вінтеркорна та ще чотирьох менеджерів компанії обвинувачують в шахрайстві та недобросовісній конкуренції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Прокуратура німецького міста Брауншвейг висунула обвинувачення колишньому главі німецької автомобільної компанії Volkswagen Мартіну Вінтеркорну. Його та ще чотирьох менеджерів компанії обвинувачують у шахрайстві та порушенні закону щодо недобросовісної конкуренції, повідомила прокуратура у понеділок.

"Дизельний скандал" Volkswagen стосуватиметься 8 млн авто в ЄС

 Суд Брауншвейга має тепер вирішити питання про визнання обвинувачення.

Минулого року обвинувачення Вінтеркорну висунуло і міністерство юстиції США. Йому закидають змову для приховування обману щодо показників викидів газів у автомобілях VW.

Окрім того, прокуратура Брауншвейга веде розслідування щодо ймовірного ухилення Вінтеркорна від сплати податків.

Після скандалу з Volkswagen ЄС посилив правила тестування дизельних двигунів

Як встановило американське розслідування, компанія VW у 2006 році почала розробку нового дизельного двигуна, який мав відповідати жорстким екологічним вимогам, що набули чинності у США у 2007 році. Топ-менеджмент автоконцерну анонсував виробництво "чистого дизеля", однак у ході розробки стало зрозуміло, що це неможливо.

Зрештою, інженери VW створили програмне забезпечення, яке розпізнавало режим роботи автомобіля: тестовий на час перевірки на відповідність екологічним стандартам або реальний на час використання на дорозі. В залежності від цього регулювалась система керування викидами. Під час атестації автомобілі відповідали стандартам США, а насправді рівень викидів міг перевищувати їх у 40 разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.