Президент Косова вірить у досягнення угоди з Сербією цього року

Понеділок, 15 квітня 2019, 18:34

Президент Косова вірить, що угоду про нормалізацію відносин між Сербією і Косовом все ще можливо погодити у цьому році, незважаючи на відсутній прогрес в останні місяці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання The Guardian, яке взяло інтерв’ю у Хашима Тачі.

Сербія відмовилася визнати Косово незалежною державою після того, як у 2008 році колишня провінція відкололася і проголосила незалежність через десятиліття після кровопролитної війни 1998-1999 років.

Президент Сербії: ми не можемо визнати Косово, не отримавши щось у відповідь

"Ми повинні сісти за стіл переговорів навіть з нашими заклятими ворогами, але без будь-яких попередніх умов, і намагатися вислухати один одного", - сказав у інтерв'ю Тачі напередодні зустрічі щодо Косова в Берліні 29 квітня. Метою зустрічі, на яку запрошені лідери Західних Балкан, є продовження діалогу між Сербією та Косовом.

Переговори між двома країнами припинені з листопада, коли Косово ввело 100% тарифи на товари з Сербії. Тачі сказав, що не планує скасовувати тарифи, але наголосив на необхідності швидкого прогресу.

Президент Косова категорично відкидає ідею обміну територіями з Сербією

Президент Косова зазначив, що вклав увесь свій політичний капітал, який він накопичив за два десятиліття, в успіх переговорів, а їхній можливий провал завдасть шкоди всьому регіону.

"У нинішніх умовах, з такою напруженістю, я не бачу, чому іноземні інвестори мали би прийти та інвестувати в наш регіон. Тільки мирна угода принесе процвітання", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.