Британська євродепутат закликала РФ звільнити Сущенка та інших політв’язнів

Середа, 17 квітня 2019, 20:10

Депутат Європейського парламенту від Великої Британії Джулі Уорд приєдналася до закликів міжнародної спільноти до Росії звільнити усіх українських політв’язнів, зокрема, журналіста Романа Сущенка.

Як повідомляє "Європейська правда", такий заклик Уорд оприлюднила на своєму офіційному сайті у середу.

За словами Уорд, вона та інші євродепутати отримали від Романа Сущенка відповідь на відправлені раніше листи. Євродепутат підкреслила, що Сущенко незаконно поміщений у в'язницю в Росії з політичних мотивів на 12-річний термін.

Місія України при НАТО приєдналася до акції на підтримку Сущенка

"Численні журналісти і активісти, такі як Олег Сенцов, були затримані російською владою за їхню роботу. Очевидно, що Росія нападає на свободу слова, і її дії проти журналістів піддаються різкій критиці", - зазначила євродепутат.

"Я приєднуюся до закликів до Росії звільнити всіх політичних в'язнів, які були затримані з моменту анексії Криму. Ми не можемо жити в світі, де свобода слова і журналістика так явно ігноруються", - наголосила вона.

Нагадаємо, низка депутатів Європарламенту та представник України при ЄС у день народження Сущенка та засудженого Росією активіста Володимира Балуха закликали РФ звільнити політв’язнів Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: