Португальську євродепутатку визнали винною в "психологічному переслідуванні"

Четвер, 18 квітня 2019, 13:19

Депутатку Європейського парламенту від Португалії Марію Жоао Родрігеш визнали винною в "психологічному переслідуванні" своєї помічниці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Після розгляду письмової заяви, зробленої відповідним депутатом, і після заслуховування її, президент вирішив покарати Марію Жоао Родрігеш... через її поведінку щодо її акредитованого помічника, яка представляла собою психологічне переслідування", - сказав один із заступників глави Європарламенту Павел Телічка.

 
Марія Жоао Родрігеш

Парламентська комісія, яка розглядає скарги на домагання, почала розслідування відносно Родрігеш після отримання скарги від її співробітниці.

Проти євродепутатки було дев'ять окремих звинувачень, в тому числі спроби скоротити робочий час і зарплату співробітниці після декретної відпустки, прохання до співробітника, який перебуває у відпустці через хворобу, виконувати нічні завдання, і вимагати, щоб співробітники працювали далеко за межами звичайного офісу.

Родрігеш назвала рішення комітету "доганою" і сказала, що не згодна з інтерпретаціями, додавши, що "більшість звинувачень просто помилкові або невиправдані і відносяться до ситуацій, які були представлені в спотвореному вигляді або повністю поза контекстом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.